Lody fasolowe, gęś po królewsku, niedźwiedzie sakiewki, baran po szczawnicku, orzechowa podkówka ? to tylko część małopolskich specjałów, które do stolicy Małopolski przyjadą z Wieliczki, Wadowic, Oświęcimia, Tarnowa, Miechowa, Nowego Targu i Starego Sącza. Wszystko z okazji wielkiego finału 10. Małopolskiego Festiwalu Smaku, który odbędzie się w najbliższą sobotę i niedzielę (23-24 sierpnia) na placu Wolnica.
Degustacje, zakupy, wielkie gotowanie w festiwalowej kuchni, gra w korale, pokaz mody regionalnej, jubileuszowy tort – to wszystko czeka na nas w sobotę i niedzielę na placu Wolnica w Krakowie w godzinach od 10.00 do 18.00 podczas kulminacyjnej imprezy 10. Małopolskiego Festiwalu Smaku. Zapraszamy!
23 SIERPNIA/SOBOTA
10.00 Otwarcie stoisk dla publiczności
Rozpoczęcie pokazów gotowania w festiwalowej kuchni
Rozpoczęcie degustacji i plebiscytu dla publiczności
11.00 Oficjalne otwarcie wielkiego finału 10. Małopolskiego Festiwalu Smaku przez Marszałka Województwa Małopolskiego
11.45 Prezentacje wystawców oraz produktów regionalnych, tradycyjnych, lokalnych
12.45 Relacje z pokazów gotowania w festiwalowej kuchni
15.00 ?Graj w korale? – konkurs dla publiczności
Sprawdź swoją wiedzę o regionie.
Odgaduj zagadki.
Wygrywaj nagrody
16.30 Koncert Moniki Pilarczyk z zespołem
18.00 Zakończenie pierwszego dnia imprezy
24 SIERPNIA/NIEDZIELA
10.00 Otwarcie stoisk dla publiczności
Rozpoczęcie pokazów gotowania w festiwalowej kuchni
Rozpoczęcie degustacji i plebiscytu dla publiczności
10.30 Konkurs ?Małopolski Smak? – dla wystawców
11.00 Prezentacje wystawców
Relacje z pokazów gotowania w festiwalowej kuchni
13.00 Konkurs ?Małopolski Smak? – dla blogerów
Zakończenie plebiscytu dla publiczności
?Graj w korale? – konkurs dla publiczności
14.00 Pokaz mody inspirowanej małopolskim smakiem
16.00 Jubileuszowy tort ? poczęstunek dla publiczności
16.30 Wręczenie nagród wystawcom i publiczności przez Marszałka Województwa Małopolskiego
17.00 Koncert zespołu New Cafe
18.00 Zakończenie 10. Małopolskiego Festiwalu Smaku
Przez dwa dni na festiwalowej scenie wystąpią: Jazz Band Ball Orchestra, Sholem, Piotr Domagała Trio, Blue Jay, Cheap Tabacco, Monika Pilarczyk, Hanka Wójciak, New Cafe.
23 SIERPNIA/SOBOTA
10.00 Otwarcie stoisk dla publiczności
Rozpoczęcie pokazów gotowania w festiwalowej kuchni
Rozpoczęcie degustacji i plebiscytu dla publiczności
11.00 Oficjalne otwarcie wielkiego finału 10. Małopolskiego Festiwalu Smaku przez Marszałka Województwa Małopolskiego
11.45 Prezentacje wystawców oraz produktów regionalnych, tradycyjnych, lokalnych
12.45 Relacje z pokazów gotowania w festiwalowej kuchni
15.00 ?Graj w korale? – konkurs dla publiczności
Sprawdź swoją wiedzę o regionie.
Odgaduj zagadki.
Wygrywaj nagrody
16.30 Koncert Moniki Pilarczyk z zespołem
18.00 Zakończenie pierwszego dnia imprezy
24 SIERPNIA/NIEDZIELA
10.00 Otwarcie stoisk dla publiczności
Rozpoczęcie pokazów gotowania w festiwalowej kuchni
Rozpoczęcie degustacji i plebiscytu dla publiczności
10.30 Konkurs ?Małopolski Smak? – dla wystawców
11.00 Prezentacje wystawców
Relacje z pokazów gotowania w festiwalowej kuchni
13.00 Konkurs ?Małopolski Smak? – dla blogerów
Zakończenie plebiscytu dla publiczności
?Graj w korale? – konkurs dla publiczności
14.00 Pokaz mody inspirowanej małopolskim smakiem
16.00 Jubileuszowy tort ? poczęstunek dla publiczności
16.30 Wręczenie nagród wystawcom i publiczności przez Marszałka Województwa Małopolskiego
17.00 Koncert zespołu New Cafe
18.00 Zakończenie 10. Małopolskiego Festiwalu Smaku
Przez dwa dni na festiwalowej scenie wystąpią: Jazz Band Ball Orchestra, Sholem, Piotr Domagała Trio, Blue Jay, Cheap Tabacco, Monika Pilarczyk, Hanka Wójciak, New Cafe.