Nienaganne maniery, znakomita prezencja, dbałość o wygląd, sprawność fizyczna, doskonała kondycja i wysokie kwalifikacje. Dobry kelner to skarb i wizytówka każdej restauracji. Najlepsi przedstawiciele tego fachu zmierzyli się podczas II edycji Krakowskiego Biegu Kelnerów, który poprzedza 20. Międzynarodowe Targi Wyposażenia Hoteli i Gastronomii w Krakowie (14-16 listopada 2012 r.).
Celem organizowanego Biegu jest wyróżnienie osób wykonujących zawód kelnera z pasją oraz restauracji, które cenią sobie wysoką jakość obsługi kelnerskiej i chcą pochwalić się nią przed szerszą publicznością. W odróżnieniu od innych miast, w których organizowane są Biegi Kelnerów Targi w Krakowie stawiają na merytorykę. Dlatego poza konkurencjami stricte zręcznościowymi kelnerzy musieli wykazać się sporą wiedzą z zakresu obsługi klienta restauracji, prezentując przed jury m.in. różne techniki nakrycia stołu.
Fotorelacja – Jan Graczyński / INFO Kraków24[nggallery id=714]
[nggallery id=715]
[nggallery id=716]